Skip to content

Duurzaam en gezond

Bij Meat-Vlees koop je vlees dan van boer tot bord is gemaakt met aandacht voor dier, mens en milieu. Zo hebben wij ervoor gekozen om al onze producten vrij van allergenen* en zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen te maken.

* De 14 wettelijke allergenen uit de LeDa-lijst

Duurzaam

Meat-Vlees kiest ervoor om haar producten te betrekken van boeren die dierenwelzijn en behoud voor natuur hoog in het vaandel hebben staan. Zo gebruiken de boeren bijvoorbeeld alleen zelfgeproduceerd voer, of lokaal verkregen voer. En gebruiken ze de mest op hun eigen boerderijen. Voor het transport naar de eindverbruiker hebben wij bij Meat-Vlees ervoor gekozen om dit uitte besteden aan PostNL. PostNL komt dagelijks op duizenden verschillende locaties in heel Nederland, waardoor wij voor zomin mogelijk transport bewegingen zorgen. Daarnaast zet PostNL zich bijzonder in om de impact op het klimaat zo klein mogelijk te houden, men maakt waar mogelijk gebruik van zuinige voertuigen en gebouwen.

Over het gebruik van verpakkingsmateriaal hebben wij bij Meat-Vlees ook uitgebreid nagedacht. Zo wordt het vlees verpakt in 100% recyclebare mono-plastic vacuümzakken. En verzenden wij in pakketten die eveneens 100% recyclebaar of herbruikbaar zijn.

De isolatiedozen zijn volledig van papier en kunnen na gebruik bij het regulier oud-papier worden aangeboden ter recycling. Ook de gebruikte koelelementen zijn van papier en kunnen na gebruik simpelweg opgeknipt worden waarna de vloeistof in de gootsteen mag en het zakje bij het oud-papier.

Gezond

Wij hebben ervoor gekozen om al onze producten vrij te houden van allergenen en toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Om de gezondheid score van het product snel te kunnen zien en vergelijken hebben wij ervoor gekozen om alvast gebruik te gaan maken van de Nutri-score. Een initiatief afkomstig uit Frankrijk wat m.i.v. 2022 ook verplicht zal worden in Nederland.