fbpx Skip to content

Bij Meat-Vlees gaan we alleen voor het aller beste, bij ons vindt u geen ‘gewoon’ vlees, maar vlees met een herkomst, een verhaal en aandacht voor dier, mens en milieu. Wij willen een bijzonder stukje vlees bij u thuisbezorgen en hebben daarom gekozen voor onderstaande soorten.

Rundvlees

Special Selection Tierno – Vaarzen – Polen – Graangevoerd

Meat-Vlees zoekt altijd naar de allerbeste kwaliteit rundvlees. Deze kwaliteit hebben wij gevonden in ons nieuwe label Tierno. Rundvlees van Tierno is afkomstig van maximaal 24 maanden jonge vaarzen uit Polen. Het vlees heeft een donkerrode kleur en wordt gekenmerkt door een fijne vetmarmering, waardoor het vlees bijzonder sappig en vol van smaak is.

Een vaars is een jonge koe die 1x een kalf heeft gekregen. Doordat deze vaarzen gekalfd hebben maken ze extra hormonen aan, mede hierdoor zijn de spiervezels van de vaarzen fijner en het vlees malser dan van een koe of stier.

Tierno vaarzen zijn langzaam opgegroeid in een groene omgeving en in harmonie met de natuur, zonder stress van het leven! De laatste 3 à 4 maanden gaan de vaarzen naar een zogenoemde ‘feedlot’. Hier mogen ze eten zoveel als ze willen van een nauwkeurig samengesteld menu. Het hoofdbestanddeel is overheerlijk graan. Onder andere dit voedingspatroon zorgt voor de ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure malsheid en rijke smaak van Tierno.

Om alleen het allerbeste van het beste vlees te verkrijgen wordt het vlees na het slachten met de hand geselecteerd op marmering, vlezigheid, kleur en vetbedekking. Het uiteindelijke uitsnijden gebeurt in Nederland op onze eigen productielocatie. Op deze manier kunt u alleen bij Meat-Vlees een van de allerbeste vleesproducten met een echte natuurlijke smaakervaring verkrijgen.

Bekijk Tierno

Kepak Gold – Aberdeen Angus – Ierland – Gras en graan gevoerd

Het beste van twee werelden, uniek in zijn soort, rundvlees van het Kepak Gold label. Het enige 100% Iers graan gevoerd rundvlees. De vaarzen zijn geboren, gehouden en geslacht in Ierland. Helder gekleurd rundvlees met een fijne witte marmering. Een unieke smaak en magische tederheid.

Ierland wordt ook wel ‘het groene eiland’ genoemd, omdat er veel gras groeit vanwege het milde, vochtige klimaat. Alleen speciaal geselecteerde vaarzen komen in aanmerking voor het Kepak Gold label. De vaarzen worden in eerste instantie gefokt op het Ierse grasland om te kunnen profiteren van de natuurlijke rijkdommen en bewegingsvrijheid die alleen Ierland te bieden heeft. Vervolgens worden ze de laatste 120 dagen gevoerd met een zeer speciaal uitgeselecteerd graan dieet van eigenteelt.

Bekijk Kepak Gold

Simmentaler – Zwitserland – gras gevoerd

Het Simmentaler rund, is een rund dat je terugvindt in de Simmen Vallei. Dit is een berggebied in het Berner Oberwald. Wat deze runderen zo bijzonder maakt is dat ze vrij rond kunnen lopen op de Duitse en Zwitserse Alpenweide en zich hier tegoed kunnen doen aan alle verse grassen en kruiden die hier in overvloed te vinden zijn. Wellicht komt dit beeld je bekend voor, maar dan in de vorm van een paarse koe van een bekend chocolademerk. Dit is dezelfde koe, het is namelijk een zogenoemd dubbeldoel ras. Dit houdt in dat het rund uitermate geschikt is voor zowel vlees- als melkproductie.

Het Simmentaler rund leeft minimaal 3 jaar vrij in de Alpenweide en heeft 2 keer gekalfd. Het Simmentaler is dus vrij groot en zwaar. Het vlees heeft een diep rode kleur, fijne structuur en een karakteristieke smaak, je proeft dus het stress vrije leven van de Alpenweide terug.

Bekijk Simmentaler

Aerlander – Roodbont – Nederland – gras gevoerd

Jarenlang door selecteren en gericht mesten van diverse rundvleesrassen hebben geresulteerd tot een uniek rund de Aerlander, die onder toezicht van onze vaste mester Wim Roos & Zonen duurzaam opgroeien op sappige groene weides midden in het Groene Hart in Aerlanderveen. Omdat de dieren direct achter de uitsnijderij opgroeien hoeven ze niet op transport en ervaren ze geen stress. Dit komt zowel het dierenwelzijn als de smaak ten goede. Het grootste deel van het jaar leven de runderen buiten op de mooie groene weides waar ze alle ruimte hebben om te bewegen en heerlijk kunnen grazen.

Wanneer de runderen binnen staan hebben ze ruim opgezette stallen bedekt met een dikke laag stro waar een oase van rust heerst en de runderen heerlijk kunnen leven. De runderen hebben te allen tijde toegang tot drinkwater en voeding. Onze runderen zijn vrij van antibiotica en hormoonbehandelingen. Onze Runderen worden gemiddeld zo’n 4,5 jaar oud nadat ze 2 keer hebben gekalfd, hierdoor heeft het vlees een mooie rode kleur en een goede ouderwetse rundvleesmaak. Het rundvlees kenmerkt zich door een bijzondere malsheid en “ouderwetse” rundvleessmaak en behoort tot de top in Nederland. Dit excellente vlees vindt u normaal alleen in de betere horecagelegenheden. Recentelijk nog zijn de runderen van Wim Roos op de paas vee tentoonstelling in Schagen in de prijzen gevallen. Door de ouderwetse, diervriendelijke en duurzame manier, waarop deze runderen gehouden worden, is de smaak en malsheid van absolute top kwaliteit.

Bekijk Roodbont

Kalfsvlees

Nederland

Kalfsvlees is er in twee soorten: blank kalfsvlees en rosé kalfsvlees. Het blanke kalfsvlees komt van kalveren die tot 8 maanden oud zijn. Rosé kalfsvlees komt van kalveren die tussen de 8 en 12 maanden oud zijn.

Op het menu van de kalveren staat kalvermelk en ruwvoer. Het menu van de rosé kalveren bestaat uit enkel ruwvoer. Het uitgebalanceerde menu staat garant voor een heerlijk stukje kalfsvlees. Bij Meat-Vlees gaan we alleen voor het beste, daarom hebben wij gekozen om alleen blank kalfsvlees aan te bieden.

Blank kalfsvlees is een aantrekkelijk luxeproduct dat jong en mals is, gemakkelijk verteerbaar en met een laag vetgehalte. Er is veel vraag naar deze delicatesse met fijne structuur en verfijnde smaak.

Bekijk kalfsvlees

Kippenvlees

Dé Scharrelkip – Nederland

Dé Scharrelkip is kip met aandacht voor dierenwelzijn en milieu. No nonsense: Gewoon goede kip. Goed omdat de kwaliteit van het vlees optimaal is én goed omdat er aandacht is voor het welzijn van de kip. Wij geven je de eerlijke feiten zodat je weet dat jouw kip zo diervriendelijk mogelijk is opgegroeid en geslacht. Zo kun je extra genieten van een heerlijk stukje kip.

Dé Feiten:

 • Betere leefomstandigheden
 • Meer tijd om te groeien, daarom sterker en gezonder
 • Langzaam groeiend ras
 • Natuurlijk dag- en nachtritme
 • Dagelijks vers gestrooid graan
 • Minder gezondheids- en welzijnsproblemen
 • 40% meer ruimte
 • Langzamere groei
 • 2 weken langer leven
 • Salmonellavrij voer
 • Strobalen en afleidingsmateriaal in de stal
 • Overdekte buitenuitloop
 • Gereduceerd antibioticagebruik
 • Volledige tracering, van geboorte tot verkoop

Bekijk Dé Scharrelkip

Varkensvlees

Heyde Hoeve – Duroc – Nederland

De varkens op de Heyde Hoeve zijn van het Duroc ras. Dit ras levert mals, sappiger en smaakvoller varkensvlees op. Het Duroc varken kenmerkt zich door mooi, gemarmerd vlees. Er is wetenschappelijk vastgesteld dat de malsheid van het varkensvlees kan worden toegeschreven aan het Duroc ras.

Het wordt steeds belangrijker dat een goed product ook uit een “goed huis” komt.

Heyde Hoeve gaat verder om de superioriteit van het merk te onderstrepen. Deze herkent u niet enkel aan de kwaliteit van het varkensvlees of aan de plek waar de varkens opgroeien, maar deze is ook zichtbaar in de betrokkenheid van alle partijen in de voedselketen; de varkensboer, de graanleverancier, de transporteur, de slager, de detaillist, maar ook zeker de consument.

Het dier

De zorg voor het varken begint bij de moeder en haar big. Ze krijgen extra aandacht en tijd en leven in een stressvrije omgeving. Daarbij hoort ook dat alle zeugen van Heyde Hoeve boeren nestbouwmateriaal krijgen. Een zeug heeft namelijk voor het werpen van de biggen drang om een nestje te bouwen. Door materiaal aan de zeugen aan te reiken wordt deze drang vervuld en werpen de zeugen sneller.

Gezond voer is van groot belang voor gezonde, sterke varkens. Ook draagt goed voer bij aan de smaak van het vlees. Het voer is speciaal afgestemd op de Heyde Hoeve varkens. Het (droog)voer bestaat uit diverse granen aangevuld met plantaardige eiwitten, vitamines en mineralen. Daarnaast krijgen onze vleesvarkens brijvoer. Brijvoer bestaat uit reststromen uit de humane voedingsmiddelenindustrie. Een belangrijk bestandsdeel is tarwegist. Verder gebruiken we bierbostel uit de bierindustrie, kaaswei uit de zuivelindustrie en aardappelstoomschillen uit de aardappelenindustrie. Lekker en gezond voor de varkens én goed voor het milieu (recycling).

De biggen blijven 28 dagen bij de moeder waar ze groeien op moedermelk. Om de overgang van moedermelk naar vaste voeding te vergemakkelijken krijgen de biggen pap en brokjes bijgevoerd. De vleesvarkens krijgen dagelijks een handje stro van de boer. Dit draagt bij aan het natuurlijk gedrag van het varken en het zorgt voor een goed contact tussen het dier en de verzorger. Uiteraard hebben onze varkens de hele dag de beschikking over vers water.

Bekijk Heyde Hoeve

Lamsvlees

Nederland

Lamsvlees kenmerkt zich door malsheid en een uitgesproken smaak. Meat-Vlees verkoopt alleen vers Hollands lamsvlees van hoge kwaliteit. Wij selecteren dagelijks de beste lammeren van onze leveranciers zodat we kwaliteit en versheid kunnen garanderen.

Bekijk ons aanbod lamsvlees