Skip to content

Veelgestelde vragen

Kwalitatief alleen het beste, met aandacht geselecteerd en met service geleverd.

Bij Meat-Vlees krijgen we vaak dezelfde vragen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij neem dan gerust contact met ons op.

Al onze producten worden vers voor u afgesneden en vervolgens vacuüm verpakt. Met vacuüm verpakken wordt alle lucht uit de verpakking gehaald en dat heeft een hoop voordelen, maar door het onttrekken van lucht en daarmee zuurstof aan de verpakking van het product, kan het product van kleur veranderen.

Bijvoorbeeld rundvlees kan bruin of groenig van kleur worden. Dit is een volledig natuurlijk proces en het bewijs dat wij geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toevoegen aan onze producten.

Zodra je de vacuüm verpakking opent en er weer lucht bij het product komt, krijgt het product weer zijn originele kleur en geur terug. Er is dus niets mis met het product!

Al onze producten worden vers voor u afgesneden en vervolgens vacuüm verpakt. Met vacuüm verpakken wordt alle lucht uit de verpakking gehaald en dat heeft een hoop voordelen:

  • Het product blijft langer vers op een natuurlijke manier. Je kunt het dus langer in de koelkast bewaren.
  • Smaak en malsheid blijven gegarandeerd doordat alle sappen van het product in de verpakking blijven.
  • De verpakking is veel kleiner waardoor het weinig ruimte in koelkast en vriezer inneemt.
  • De verpakking beschermt het product tegen vriesbrand of uitdroging in de vriezer.
  • Ontdooien gaat eenvoudig zonder verlies van vocht. Je kunt het zelfs in koud water leggen om versneld te ontdooien. Al is een dag van tevoren in de koelkast leggen het best.
  • Geen geurtjes door luchtdichte verpakking.

Ook belangrijk om over vacuüm verpakken te weten:

  • Door het onttrekken van lucht en daarmee zuurstof aan de verpakking van het product, kan het product van kleur veranderen.
  • Bijvoorbeeld rundvlees kan bruin of groenig van kleur worden. Dit is een volledig natuurlijk proces en het bewijs dat wij geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toevoegen aan onze producten.
  • Zodra je de vacuüm verpakking opent en er weer lucht bij het product komt, krijgt het product weer zijn originele kleur en geur terug. Er is dus niets mis met het product!

Niet alle producten zijn geschikt om vacuüm te verpakken. Het gaat dan vooral om deeg producten als worstjes, hamburgers en enkele grote producten als een hele kip of kalkoen.

Het vlees wordt gevacumeerd, in een speciaal geïsoleerde verpakking verzonden. Hierdoor blijft de temperatuur van uw producten tot wel 36-uur geborgd (ook in de zomer).

Wij bezorgen uw pakket altijd ‘s avonds. U kunt de bezorger tussen 17:00 – 22:30 uur verwachten.

De bezorger zal uw pakket dan doorgaans bij de buren proberen aan te bieden. Hij laat dan een briefje bij u in de brievenbus achter bij welke buur u uw pakket kunt ophalen. Mocht ook geen van de buren thuis zijn zal het pakket de volgende dag nogmaals worden aangeboden.

Wij proberen altijd alle producten op voorraad te hebben. Bij ieder product ziet u de actuele voorraadstatus. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat een product niet voorradig is, zal er z.s.m. contact met u worden opgenomen om u hierover te informeren. U beslist dan zelf of u de bestelling door wilt laten gaan.

Zolang uw bestelling nog niet is aangeboden bij PostNL kunt u na contact met onze klantenservice uw bestelling kosteloos annuleren.

Nadat u de bestelling volledig hebt afgerond krijgt u van ons een bevestigingsmail. Mocht u deze niet ontvangen check dan uw ongewenste post, staat ook hier geen bevestiging bij neem dan a.u.b. contact op met onze klantenservice.

Dit is per product verschillend. Op ieder product vindt u een etiket met hierop informatie over:

houdbaarheid;

ingrediënten;

allergenen.

Voor orders vanaf € 60 betaald u bij ons geen verzendkosten.

Voor orders van € 35 tot € 60 betaald u € 5,95 verzendkosten.

Voor orders tot € 35 betaald u 12,95 verzendkosten.

Tijdens het transport of gedurende het verpakken kan het weleens gebeuren dat een vacuüm lek raakt. Je herkent dit aan een ‘losse’ verpakking. 

Voor de kwaliteit is dit op zich geen probleem, echter wordt de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat nu niet meer gehaald. U dient dit stuk vlees dus binnen 3 dagen op te eten of in te vriezen.

Heb je twijfels, neem gerust contact met ons op.

Ja, echter moet dit wel verstuurd worden met PostNL en zal het daarom een dag langer duren.